Selectmen get update on new Town Office design

By Beth A. Birmingham | Feb 05, 2019
Photo by: Beth A. Birmingham Zel Bowman-Laberge, right, points out one of the changes that will be made to the design of the former Lura Libby facility as it is renovated into the new home of the Thomaston municipal offices. Assisting Laberge, at left, is Peggy McCrea.

Thomaston — The Thomaston Board of Selectmen received an update on the design of the new Town Office at its Jan. 28 meeting.

Zel Bowman-Laberge, a member of the Building Committee, noted several changes suggested by architect John Hansen to the former Lura Libby facility as plans for the renovation and move progress.

Laberge pointed out that a large vault will be relocated closer to the TownOoffice, which will be more convenient for the staff, and allows for revising the entryway to the meeting room for the Board of Selectmen.

There will be an enclosed vestibule into the Police Department wing over the existing concrete ramp into the modular building, which will be removed. This will link the parking area to the department.

At the request of Recreation Department Director Rene Dorr, revisions have been made to the layout of his department's room.

Laberge also noted that Hansen has identified some heating units that may be able to be reworked instead of replaced.

Additionally, the Building Committee will explore adding a ramp to the front of the building for more convenient access to the food pantry and Town Office. This may include expanding the parking in front of the building as well, she said.

The next phase in the process is design development.

Courier Publications reporter Beth A. Birmingham can be reached at 594-4401 ext. 125 or via email at bbirmingham@villagesoup.com.

The layout of the new municipal offices within the former Lura Libby facility in Thomaston, as designed by architect John Hansen. (Photo by: Beth A. Birmingham)
Comments (0)
If you wish to comment, please login.